egueyseta_terrassaloft_db_04

A commercial space in Terrassa, Spain has just been revamped by the local architectural firm egue y seta, into a luxurious loft with layerings of transparencies that divide the space into a series of experiences with varying levels of privacy. Vertical shutters at the entrance illuminate almost the whole place, filtered through a linear bamboo garden that controls views from the outside. polished concrete floors and stainless steel panels in the kitchen reflect the gritty texture of the existing brick, rough ceilings, and the lush greens of the garden at the heart of the home. The garden in the center of the house,under a false skylight also hides the guest bathroom just beyond a sliding wooden door and full height transparent partitions. The master bedroom, also with illuminated gardens defining the border of the bathroom, are located in a tangential space that provides privacy from guests.

egueyseta_terrassaloft_db_05

 

egueyseta_terrassaloft_db_07

 

egueyseta_terrassaloft_db_08

 

egueyseta_terrassaloft_db_09

 

egueyseta_terrassaloft_db_10

 

egueyseta_terrassaloft_db_11

 

egueyseta_terrassaloft_db_17

 

egueyseta_terrassaloft_db_20

 

egueyseta_terrassaloft_db_21

 

egueyseta_terrassaloft_db_16

 

egueyseta_terrassaloft_db_13

 

egueyseta_terrassaloft_db_12